Framnesjenter på NM i volleyballFramnes reiste for første gang på flere år til NM for videregående skoler. Etter veldig mye bra spill under flere Kretsmesterskap i høst, var valget lett da vi fikk anledning til å dra nordover til Steinkjer. 9 spillere og en lærer tok turen. En liten busstur på 16 timer sammen med Gymnaset fra Øystese var det som skulle til for å komme seg på plass.

Første kampen var mot nettopp Øystese, som har toppidrett volleyball og satser stort på idretten. Tre av ni framnesjenter spiller på lag, mens på de fleste andre lag vi spilte mot er samtlige volleyballspillere. Etter å ha seiret et sett hver vart det i tredje settet veldig spennende. Vi ledet 14-9 og hadde 4 matchballer, men klarer ikke avgjøre. Vi ender opp med å tape 14-16, et tap som vi kjente svei litt, og hos mange svir det fortsatt…

Framnesjenter på NM i volleyballDet ble litt lettere å sovne denne kvelden i og med at vi slo Fredly fhs seinere og dermed var vi fortsatt med videre. I åttendelsfinalen møtte vi Fagerlia VGS, et Ålesundlag som senere skulle vise seg å spille finale. Første settet vant vi 25-18, men etter det ble det to strake tap og dermed ble det spill om 9-11 plass. Etter å ha slått Volda VGS og Bryne VGS endte vi opp på en akseptabel 9 plass. Vi var passelig fornøyd og viste at vi kunne spille jevnt og hamle opp med de beste skolelagene i landet.

Steinkjer vant jenteklassen, mens det var Sunnfjord fhs som stakk av med seieren i gutteklassen. Framnes vant prisen for å ha turneringens mest inkluderende og engasjerte trener, noe jentene var enige om var velfortjent Smile

Er vi gode nok neste år reiser vi gladelig igjen, dette var kjekt!

Framnes volleyball jenter Framnesjenter på NM i volleyball
Ingrid L, Ingrid E, Ingunn R, Ida W, Idun T, Kamilla D, Elisabeth S, Svanhild E og Tone H.

Framnesjenter på NM i volleyball