redigerteI helga var friluftsliv 1, en frisk og positiv gjeng, på tur til Jæren. Dette er elever fra andre klasse som har valgt friluftsliv som programfag. Etter en vellykket fjelltur i september var forventningene til helgas tur meget høye. Og disse ble innfridd i aller høyeste grad!

(Les mer og se flere bilder på linken "Les mer")

Tekst: Hanna og Ingvild K.  Foto: Kristina Ingvaldsen

 

 

På Framnes fredag formiddag var elever og lærere plassert i minibussene, og satte kursen mot Jærens vakre strender. Men før vi satte opp lavvoene våre på ankomststedet, Ølberg campingplass, hadde vi en stopp på Bru. Der ble vi godt tatt imot og fikk prøvd oss på ulike samarbeidsoppgaver. Vi fikk bedre forstå viktigheten av tillitt og samarbeid i en gruppe.

Etter en lang dag med reising, var alle ivrige etter å komme i gang med surfing på Solastranda dagen etter. Dette var en ny opplevelse for de fleste, med unntak av noen få, så mange fikk kjenne på en herlig mestringsfølelse. Lørdag ettermiddag gikk med til lek og kos på Ølberstranden, etterfulgt av en kveld med sang og gitarspill rundt bålet under stjernehimmelen.

Etter en stormfull natt, var vi klare for en ny runde med surfing. Da vi igjen hadde fått på oss de kalde våtdraktene, kastet vi oss ut i de store bølgene og fikk virkelig kjenne på naturkrefter. Det ble noen lettere surfeskader her og der, men det la ingen dempere på stemningen. Til slutt måtte vi likevel vende nesene våre hjemover, og med musikk og allsang ble det god stemning i bussene. Alt i alt har friluftsliv 1 hatt en fantastisk tur og vi er blitt en god og sammensveisa gjeng.

redigerte

DSC_1307

DSC_1342

DSC_1362

DSC_1383

DSC_1425

DSC_1451

DSC_1478

DSC_1519

redigert