DSC_8133Vi var 63 flotte elever og tre fantastiske lærere som reiste til Chamonix i Frankrike på skoletur. Man kommer seg til Chamonix veldig enkelt med fly, som åtte av elevene gjorde. Men det gikk også lekende lett med buss. God stemning, danskebåt, filmer, bussbingo, quiz og vitser gjorde turen lett. Vi var fremme lørdags morgen og hadde syv nydelige skidager foran oss.

Tekst: Mette og Henrik  Foto: Roald Arnevik Renså

Værmeldinga var enkel, og det nest beste vi kunne ønske oss, sol og bare sol. De neste syv dagene skulle vise seg å bli helt supre. Her er noen av inntrykkene: Opp klokka 07.30, ferskt brød på Spar, god frokost, buss til ett av fem store skianlegg, telemark, telemark og telemark bare avbrutt av en lang og nydelig lunsjpause i solveggen.

Tilbake til leilighetene i 16 tida, en kjapp dusj og så ut for å nyte resten av solen i Chamonixgatene, der det var norske sommertemperaturer. Om kvelden var det samling med alle elever og lærere, med diverse informasjon, lovsang og et ord for kvelden – som ulike elever hadde blitt utfordret til å holde. Etter denne gode stunda var det tid for middag i en resturant like ved. Mange kvelder ble avsluttet med bowling, minigolf osv..

Syv skidager med sol, perfekte bakker, nydelig slushføre og liten skredfare i Guds vakreste skaperverk var helt fortreffelig. Turen til Aiguille du Midi var et høydepunkt, den høyeste gondolbanen i Europa, 3800 meter over havet i vindstille og klarvær. Rett og slett fantastisk. Noen av oss var med og arrangerte Telemarkrenn. Evelyn og Svein Olav kan skrive på skrytelista at de har vært testkjørere i et worldcuprenn!

Det var et par lærere som ville vi skulle få med en takk til elevene som stilte opp for å lage god frokost eller kjøpte burgere til dem: Takk Helene, Oddrun, Thomas og Tørres. Dere må øve litt mer før dere de utfordrer Martin i bowling, minigolf, backgammon og lignende neste gang. Takk også til Øystein W. som sporty stilte opp i boxershorts i skibakken. Stilig.