3c_austevoll_2012_015Tur til Møgster 22-25.august
Enda en gang var det klar for friluftslivtur for 3c i havgapet. Årets 3c utgave var kanskje den beste vi har hatt: Stort engarsjement og aktivitetsnivå, vilje til å lære og gjøre arbeidsoppgaver, stor evne til å kose seg og nyte utsøkt mat (for å nevne noe)
Vi ankom Møgster midt på dagen 22.8: Da sto velkomstkomiteen (Odd Inge Austevoll, Andreas Eide, Torleif Ones) allerede klare til å finne på ulike aktiviteter. Første ettermiddag /kveld ble det fisket, jaget på villsau, jaktet på måse, dykket, egnet line, fortært gryterett til middag, fisket enda mer, fått linen i havet, skutt litt på leirduer, gjennomført kveldsamling og spist krabbe til nattmat (mao en normal ettermiddag i Odd Inge-tempo)

Tekst: Magnus Hisdal

Foto: Arne Opsahl-Engen
Torsdagen kom rektor Harald ut med noen fotballgutter og dermed var vi 31 elever ,5 voksne og Torleif. Torsdagen og fredagen fortsatte i  samme tempo med samme aktiviteter i tillegg til at det ble arrangert treningsturer rundt øyen og elevene lærte seg å slakte villsau. Fredagskvelden var det tradisjonen tro gourmetmåltid der alt var fanget og foredlet av gruppen: Hjerte av villsau, indrefilet av villsau, stekt lyr, kamskjell, stekt breiflabb, stekt brosme, grillet brosme, grillet makrell, måse, bakepoteter, salater, viltsaus og sandefjordsmør. (undertegnede er nesten mett enda)
Da vi reiste tilbake på lørdag ettermiddag var nok alle enige om at dette hadde vært en fin tur.
Mange har nok lært mye, og mange har fått bidratt med sine kunnskaper og sin væremåte.  Det er kjekt å se Morten fra Bærum sitter og sløyer og fileterer fisk to dager etter at han måtte ha hjelp til å få fiskene løs fra kroken.  Camilla som knapt nok hadde sett en villsau før nærmest overtar undervisningen i slakting på slutten av oppholdet. Ole Petter som pedagogisk og detaljert lærer medelever å filetere. Oddrun og Tomas som stiller opp med båter og alltid er positiv til oppdrag. Torgeir som treffer på 90% av leirduene og blir skytterkonge.Elisabeth som vasker både stue og kjøkken, og gjerne to ganger for dagen.  Simon A som våger det som ingen andre har tenkt på: lager lys av villsaufett og prøver å overbevise oss om at saueballer smaker godt bare man får krydret det nok.

Takk til mine undersåtter:
Torleif og Andreas som atter en gang bruker ferie for å være med oss på tur og gjøre det til en uforglemmelig opplevelse.
Skoleprest Arne OE som sørger for fine kveldsamlinger og alltid har smilet og pepsi max på lur.
Rektor Harald som likte all maten vi lagde til han og som ellers oppførte seg eksemplarisk.
Odd Inge- ingen over, ingen ved siden-  verdens beste assistent.
Takk for turen