_Volleyball_i_Tnsberg184Volleyball-gjengen som deltok i NM i volleyball for vidaregåande skular i Tønsberg i helgen, kom tilbake med en solid 6. plass i bagasjen. Laget beit godt frå seg og sette seg i respekt. Ifølgje trenar Martin Dalane kunne laget ha sikra seg finaleplass dersom ein hadde klart å halda det nivået spelarane presterte på det beste i kampane.

Sjå fleire foto i fotogalleriet HER:

Under kan du lesa korleis spelarane opplevde turen og turneringa:


NM i volleyball
Ti på halv fire var alt pakket og minibussen rettet snuten mot Slagenhallen, Tønsberg! Turen gikk fint og etter timevis med tresmak i ”ræven” ankom vi Norges eldste by. Gruppen på 12 volleyballivrige ungdommer sjekket forholdene i hallen før de fant puten.
Etter åpningsseremoni på fredagsmorgenen var tiden kommet for å lade psykisk og fysisk opp til oppgjøret mellom vestlandets Jesus-skoler: Framnes KVGS og Lundneset KVGS. Som tidlig oppfattet ville dette bli en grei match og Hardangers perler knuste (for å bruke det rette uttrykk) til med to raske sett på 25-11 og 25-8.
På lørdagsmorgen ventet neste motstander: volleyballbygden Voldas videregående. Og med en sikker seier satte vi fart mot sluttspillet. Som puljevinnere var laget klargjort for å møte folkehøyskolen som er beryktet for sin volleyballgjeng: Sunnfjord FHS. Som underdogs gikk vi på banen med skjerpede hoder. Sunnfjord leverte høyt nivå og Framnes svarte med gode mottak, enestående legg og knallharde avslutninger. Benken ofret stemmebånd og forstand i kampen, men til syvende og sist holdt det ikke. Det var jevnt spill, men Sunnfjord stakk av med seieren. ”Framnesingene” kjente smaken av nederlag, men var fornøyd med egen innsats og spill.
Åmli VGS sto for tur, men med Berlinmuren i block og Hilde "Katapulten" Harboe som legger, hadde ikke Åmli sjanse til å stjele poeng. 2-0 i sett gav oss friskt mot til å kjempe for en femteplassen på søndag. Lørdagskveld brakte med seg ekstreme mengder pizza, en mangel på Oreo-kake og "ein jilde selskapsleik". Motivasjonen var høy for enda en kjempekjekk volleyball-dag, og med trøtte tryner skulle vi møte Steinkjer VGS.
Trønderfavorittene gav ikke særlig godt spill, men i det tredje settet raknet mottaksspillet i Framnes-rekken og Steinkjer stjal Framnes sin ellers kontrollerte seier. Etter en herlig volleyballhelg sitter vi i skrivende stund på minibussen på vei mot det vi tror blir 5 timers ventetid på Haukeli-kolonne.
Stabiliteten har variert fra kamp til kamp, og fra sett til sett. Hadde vi spilt som vi gjorde på det beste, kunne vi realistisk sett kommet til finalen. Sitat trener Martin "for-sein" Dalane: "Dere var absolutt på høyde med de beste!". Men stabilitet er en viktig faktor i kampen om pokal, og vi returnerer med smil!

Tekst og foto: Roald Arnevik Renså