Hellas_2013__012

Natt til tirsdag 17. september satte 47 elever fra VG2 og VG3, og tre lærere, kursen for Hellas for å lære mer om gresk historie (klassisk tid, romersk tid, bysantinsk tid, utvikling av demokratiet osv.), og ikke minst gå litt i Paulus´s fotspor.

Første del av turen tilbrakte vi i byen Loutraki, rett utenfor Korint. Der fikk vi guidet tur i gamle Korint og Akro-Korint, med fokus på utviklingen av bystaten Korint og Paulus´s besøk i Korint. En av dagene tok vi buss opp i fjellet til et greskortodoks kloster og fikk nærmere kjennskap til denne retningen av kristendommen. Klosteret ligger idyllisk til på en fjellhylle med utsikt over Korint og Saroniabukta.

Etter klosterbesøket tok bussen oss tilbake til Korintbukten der vi ble med på en båttur gjennom Korintkanalen. Loutraki har en flott strand på fire kilometer som elevene (og lærerne) brukte mye i fritiden.

Etter tre dager i Korint forflyttet vi oss til Athen, hvor vi bodde i ukanten av sentrum. For å komme inn til Akropolis og Plakaområdet var det enkelt å ta metroen fra en stasjon ca 5 min fra hotellet. Samme guide som var med oss i Korint, Helena, som snakket godt norsk, hadde et flott opplegg for oss på Akropolis. Der lærte vi mer om gresk gudelære, gresk historie og bystaten Athen. Vi fikk og oppleve å gå i Paulus´s fotspor opp til Areopagoshøyden og forestille oss talen han holdt til de Athenske menn.

Søndag formiddag fikk vi oppleve ett av turens høydepunkter, i følge elevene. Da deltok vi på gudstjeneste i den Anglikanske kirke i Athen. Vi opplevde en uforglemmelig gjestfrihet, og elevene tok aktivt del i gudstjenesten gjennom fellessangen og nattverden. Etter gudstjenesten tok mange av de besøkende kontakt med oss og uttrykte begeistring for at så mange ungdommer møtte opp i kirken.

Det vi hadde av fritid i Athen ble brukt til å nyte bylivet i Plakaområdet, med besøk i mange butikker, resturanter og salgsboder.

Vi reiseledere er svært takknemlige for det å få reise på tur med en slik flott gjeng ungdommer. Vi fikk positive tilbakemeldinger både fra gaid, bussjåfører og hotellpersonalet om at elevene oppførte seg veldig bra!

Takk for turen!

Sjå fleire foto HER!


Tekst og foto: Lisbeth Fredheim Oma