005to_do

Elevar frå Framnes har nyleg vore ned på det rusførebyggjande prosjektet To or not to do. Les kva elevane skriv om deltakinga:

"To do or not to do, er et rusforebyggende program av Stiftelsen Bergensklinikkene og blir formidlet til niendeklassene i Kvam via ung til ung formidlere.
I en gjeng på 15 tredjeklasse-elever, var 7 formidlere representert av Framnes KVGS og 8 av Øystese Gymnas. Formidlerne var på en kick-off tur til Hardingasete der vi hadde kjekke aktiviteter og lærte om programmet.
Etter vi var ferdig kurset for ble vi sendt i team til ungdomskolene i Kvam og sammen med niendeklassene lærte vi mer om rus. Læringen inneholdt presentasjoner, øvelser og aktiviteter. Opplegget var lærerikt for både formidlerne og elevene på ungdomskolen. Det var veldig gøy å være i klassen og å være formidler!
I tillegg hadde vi seminar på Kvam rådhus, og vi fikk trene oss selv med rollespill og ulike praktiske øvelser."

Arrangør var utekontakten i Kvam.

Tekst: Thea Ekerhovd og Susanne Fernandez Henriksen
Foto: Jeanine Heide