hellas2015_startfoto

Søndag 30. august satte 23 elever fra VG2 og VG3, og tre lærere, kursen for Hellas for å lære mer om gresk historie (klassisk tid, romersk tid, bysantinsk tid, utvikling av demokratiet osv.), og ikke minst gå litt i Paulus´s fotspor.  

Første del av turen tilbrakte vi i småbyen Tolo, som ligger i den argosaroniske bukta, øst for Peloppones. Der fikk vi guidet tur til Mykene, som var et viktig økonomisk og militært maktsentrum i Hellas i bronsealderen.

Samme dag var og innom oldtidsteateret i Epidauros.  Neste dag var det fokus på bystaten Korint (Akrokorint) og Paulus´s besøk i Korint. Samme dag tok vi buss opp i fjellet til et greskortodoks kloster og fikk nærmere kjennskap til denne retningen av kristendommen. Klosteret ligger idyllisk til på en fjellhylle med utsikt over Korint og Saroniabukta.

Etter fire dager i Tolo forflyttet vi oss til Aten, hvor vi bodde i ukanten av sentrum. For å komme inn til Akropolis og Plakaområdet var det enkelt å ta metroen fra en stasjon ca 15 min fra hotellet. Samme guide som var med oss i Korint, Helena, som snakket godt norsk, hadde et flott opplegg for oss på Akropolis. Der lærte vi mer om gresk gudelære, gresk historie og bystaten Aten. Vi fikk også oppleve å gå i Paulus´s fotspor opp til Areopagoshøyden og forestille oss talen han holdt til de Athenske menn.

Vi fikk og tid til besøk i to av Athens mest populære museum; Akropolismuseumet og Det Nasjonale Arkologiske museum.

Søndag formiddag fikk vi oppleve ett av turens høydepunkter. Da deltok vi med sang, tekstlesning og nattverd på gudstjeneste i den Anglikanske kirke i Aten. Vi opplevde en uforglemmelig gjestfrihet.

Det vi hadde av fritid i Aten ble brukt til å nyte bylivet i Plakaområdet, med besøk i mange butikker, resturanter og salgsboder. En av dagene i Aten, måtte vi på grunn av varmen komme oss ut til strendene i Athen. For mange ble det en tålmodighetsprøve å stå i varmen på trikken i nesten 50 minutter. En dukkert i sjøen var helt nødvendig i 40 graders varme.

Vi reiseledere er svært takknemlige for det å få reise på tur med en slik flott gjeng ungdommer!

Tekst og foto: Lisbeth Fredheim Oma

SJÅ FLEIRE FOTO HER!